Посластичарство вежбе и пракса

Предметни наставник: Славица Јовановић и Емилија Јовановић
(ВЕЖБЕ)

17.03.2020. Шненокле (Наставна јединица/е - 203, 204, 205)
За линк кликните овде
2
3.03.2020. Пудинзи-ванил, лешник, кафа, чоколадни.( 206, 207)
23.03.2020. Специјалне врсте пудинга- од ораха, топао ројал дипломат пудинг, пудинг од трешања.(208-210)
24.03.2020. Воћне салате од свежег воћа, мешаног, пошираног. (211-214)
24.03.2020 Meшани воћни компоти.(215)
За линк кликните овде
30. 03 2020. Купови- куп Жак, куп Мелба, куп дишес, куп лепа Јелена, куп Паризијен.(од 216-220)
31. 03. 2020.Купови- куп Паризијен(221)
31. 03. 2020. Кестен пире. са шлагом (222, 223)
31.03. 2020. Кестенпире са чоколадом(224, 225)
За линк кликните овде
06. 04. 2020.Напици-од цеђеног и пасираног воћа, лимунаде, сокови, воћни шејк, млечни шејк.(226)
06. 04.2020. Пунч- шампањ. (227, 228)
06.04. 2020. Топла чоколада- црна, млечна бела, ајс кафа, шербети, гранити, сангрија.(229, 230)
07.04. 2020. Сорбети- воћни и млечни (231-235)
За линк кликните овде
За линк кликните овде
13. 04.2020. Маркизе воћне и млечне (236- 240)
За линк кликните овде
14. 04. 2020. Сладоледне бомбе од млечног сладоледа са ванилом, лешником,малагом, кафом,мока и чоколадом.(241)
14. 04. 2020. Сладоледне бомбе од воћног сладоледа са лимуном, поморанџом, мешаним воћем и тути фрути.(242)
14.04.2020. Сладоледне бомбе од комбинованог сладоледа- дипломат, Аида, Одеса.(243- 245)
21.04. 2020. Сладоледне посластице - ледени вашерин, ледена посластица од кафе(246- 249)
За линк кликни овде
2
5.04.2020. Сладоледне посластице- сладоледни ролат, ванила, лешник. (250-252)
25.04. 2020. Сладоледне посластице- сладоледни шнит, чоколада, марципан. (253-255)
27.04. 2020. Касато- италијански и венецијански (256- 260 )
За линк кликни овде
2
8. 04. 2020. Декорације од чоколаде- топљење и темперирање чоколаде (беле, млечне, црне).(261)
За линк кликни овде
2
8.04. 2020. Бојењеи сенчење чоколаде.(262)
28. 04. 2020. Чоколадне мрвице, шкољкице,струготине, таблетице од чоколаде, цигарете, замотуљци, лепезе и листови.(263)
 За линк кликни овде
2
8. 04. 2020. Сузе од две боје чоколаде,чоколаде сабље, извијене траке и мраморне плочице.(264)
28.04. 2020.  Обликовање декорација од темпериране чоколаде (посуде, чаше, корпице, чипкане посуде, кутије, сат....). (265)
За линк кликни овде
04. 05.2020. Магични шећери глукоза (266,267)
04.05.2020. Обликовање декорација у калупу и ручно обликовање (268-270)
05.05.2020. Карамел технике кувања шећераи обликовања декорација- ручно и у калупима или на силиконској подлози.(271-274)
За линк кликни овде
05.05.2020. Ливени карамел - Буш, кавез, спирале, орнаменти, тањир, цветни аранжман...(275)
09. 05. 2020.Ливени карамел - Буш, кавез, спирале, орнаменти, тањир, цветни аранжман...(276, 277)
За линк кликни овде
0
9. 05. 2020. Вучени карамел-листови, цветови( ружа,љиљан,кала,лала...) лабуд, машна,фишек, корпа...( 278-280)
11.05.2020.  Декорација од воћа- сложене( бунар, колица, лабуд, ваза, цветни аранжман, палма од ананаса)(281-285)
За линк кликни овде
1
2.05. 2020.Декорација од воћа- сложене( бунар, колица, лабуд, ваза, цветни аранжман, палма од ананаса) (286-290)
За линк кликни овде
1
8. 05.2020. Украшавање сосовима и декорисање тањира- врсте сосова ( ванил, чоколад, воћни...) (291, 292)
18. 05. 2020. Технике декорисања. (293- 295)
19. 05.2020. Изложбени посластичарски производи- индивидуални радови ученика у форми композиције (296- 300)

 

Предметни наставник: Славица Јовановић и Иван Ђорђевић
(ПРАКСА)

 

20.03.2020. Воћни купови (Наставна јединица/е - 129-133)
За линк кликните овде

27.03.2020. Купови- куп Паризијен (133) Кестен пире са шлагом (134)
За линк притисните овде  Кестен пире са чоколадом (135)   
27.03.2020.Напици - од цећеног и пасираног воћа лимунаде, сокови, воћни шејк, млечни шејк.(136) 
За линк притисните овде
27.03.2020.Пунч- шампањ.(137)   Топла чоколада- црна, млечна бела, ајс кафе, шербети, гранити, сангрија(138).
03.04.2020.С0рбети- воћни и млечни.
За линк кликните овде
03.04.2020. Сладоледне бомбе од млечног сладоледа са ванилом, лешником, малагом, кафом, мока и чоколадом.(143, 144)
За линк кликните овде
10. 04. 2020. Сладоледне бомбе од воћног сладоледа са лимуном, поморанџом, мешаним воћем и тути фрути(145)
10. 04 2020. Сладоледне бомбе од комбинованог сладоледа- дипломат, Аида и Одеса( 146, 147)
За отваранје линка кликни овде
10.04. 2020.Сладоледне посластице- ледни вашерин, ледене посластице од кафе.(148)
За линк кликни овде
10. 04. 2020. Сладоледне посластице- сладоледниролат, ванила, лешник.(149, 150)
24. 04.2020. Сладоледне посластице- сладоледни шнит, чоколада,марципан(152- 154)
24.04 2020. Касато- италијански,венецијански.(155, 156)
За линк кликни овде
За линк кликни овде
08.05. 2020. Декорација од чоколаде-топљење и темперирање чоколаде( беле, млечне, црне) (157, 158)
Залинк кликни овде
08.05.2020. Бојење и сенчење чоколаде(159)
08.05.2020. Чоколадне мрвице, шљокоце,струготине,таблетице од чоколаде, цигарете, замотуљци, лепезе и листови(160)
08. 05. 2020. Сузе од две боје чоколаде,чоколадне сабње, извијене траке и мраморне плочице.(161)
За линк кликни овде
08.05.2020. Обликовање декорације од темпериране чоколаде( посуде, чаше, корпице,чипкане посуде, кутије, сат...) (162)
15. 05.2020. Магични шећер и глукоза(163)
15.05. 2020. Одликовање декорације у калупу и ручно обликовање.(164)
15.05.2020. Карамел - технике кувања шећера и обликовања декорација- ручно и у калупима или на силиконској подлози.(165,166)
За линк кликни овде
15.05.2020. Ливени карамел-Буш,кавез, спирале, орнаменти, тањир, цветни аранжман...(167, 168)
16. 05. 2020. Вичени карамел-листови, цветови( ружа, љиљан,кала, лала) лабуд, машна, фишек, корпа...(170)
16. 05.2020.  Декорације од воћа- сложене ( бунар, колица, лабуд, ваза, цветни аранжман, палма од ананаса).(171, 172)
16.05. 2020. Украшавање сосовима и декорисање тањира.- врсте сосова( ванил, чоколад, воћни). (173)
16.05. 2020.Технике декорисања.( 174)